Wednesday, 11 May 2016

Alhamdulillah

Salam semua,http://www.facebook.com/sambalhitam.pahang.37

Baru berkesempatan sis menjenguk blog sis ni. Hari ni seharian busy mengacau sambal. Hehehe alhamdulillah 80% persiapan utk karnival DE-UP Uitm yang akan berlangsung lusa (Jumaat -13/5/16) hingga Ahad (15/5/16) dah siap..ada lg 20% utk touch up2 je lom siap. Moga Allah permudahkan segala urusan.

Hehe..kad nama (bussines card) sis yang laki sis jaki sangat tu pun dah siap, banner, flyers alhamdulillah semua pun dah siap. Hehehe..botol sis yang dah kering kontang pun alhamdulillah td supplier dah hantar so bermula la episod sis utk melaksanakan misi packaging plak wakakak..tinggal lagi 16kg sambal yang lom pack.

Hehe dan alhamdulillah gak sekarang agent2 007 a.k.a biz partner sis makin bertambah. Paling menarik semalam terima panggilan tak disangka2 dari Rembau, alhamdulillah gigih sungguh brader tu dtg dr Rembau ke Setia Alam semata2 nak amik sambal hitam pahang 30 botol..

Tapi dah namanya manusia kan, tak lari dari bermacam dugaan..walaupun banyak yang menyokong produk sis ni namun ada gak la terpaksa melayan kerenah pelanggan yang bermacam2😰😰.. Ada yang hari2 janji nak bank in tp sampai skrg tak bank in, ada yg order dah bg alamat bagai then hilang sampai sekarang dan ada gak yang order sebotol je sambal tp tak nak bank in..bagi alamat suh pos tapi akan bayar bila sambal dah terima..😰😰 haishh macam2 manusia ni kan? Harga sebotol sambal sis tu tak sampai pun RM20 tapi alahai..mcm2 la kerenah manusia ni. Terus terang sis bgtau harga sis letak sgt2 berpatutan..serious cakap sis mmg tak amik untung banyak pun ye la dik non oippp nak hamek huntung banyak camne dengan harga sekilo ikan bilis berpuluh hinggit, sekilo cili api merah cecah RM18..tu belum masuk harga belimbing rebus yang teramat la susah nak dapat stock




tu..tambahan plak dengan packaging sis yg agak unik tu..sticker lg..kan?? Then bg yg tak tahu nilai packaging masih komplen mahal teramatlah mendukacitakan sis..pendapatan sis 100% bergantung pd hasil jualan sambal hitam pahang ni je..jd harap para pelanggan sikit memahami la..sis tak bohong pun tak caya gi la pasar tanya sekilo harga bilis berapa?sekilo cili berapa? Hehehe..jgn salah faham sis tak marah pun tp sedikit kecewa. Ekekek tu belum kira 7-8 jam nak siapkan sambal ni oipppp.

Hehe..terlebih la plak panjangnya bebelan sis hari ni ye? Ekekek..tapi sis paling berterima kasih pada seorang customer sis ni..segan pun ada. Dia terlebih bank in duit tapi bila sis minta no akaun dia utk sis pulangkan baki sampai sekarang dia tak bagi dia kata dia halalkan..banyak kali sis minta pun dia still tak bg. Sis doakan dia murah rezeki..terima kasih sgt pd pelanggan tersebut. Andai dia baca blog sis ni sis nak dia tau yang sis sampai sekarang rasa segan sgt dgn dia hahahah dh byk kali wssap mintak no akaun pun dia tak nak bg n tak layan..

Ok la tu je sis nak share hari ni..hingga berjumpa lagi😘

Love,
Sis
MINionlicious Enterprise
017-2061566

No comments:

Post a Comment