Tekak orang kampung

Salam semua,

Hehe..arini nak cte pasal makanan la. Ekeke..korang bulan2 pose ni suka makan apa? Sis ni ntah la..bulan2 pose ni tekak memang nak masakan kampung aje. Dah memang asal kampung kannn..so tekak pun tekak orang kampung la.

Aritu masak lemak nenas dengan ikan masin..ya ampunnn sedapnya rasa muahaha mkn plak berulam petai dan sambal tempoyak..muahahah..menambah2 rasa makan. Semalam plak sambil2 dok memasak sambal hitam ikan talang bagi memenuhi tempahan, sis masak plak sambal tumis tempoyak ikan bilis petai..pastu masak gulai tempoyak timun taun dengan ikan bilis dan petai gak..haaaa..nampak tak??? memang sah tekak kampung dan tekak pahang asli muahahah..

Hari ni tak tau la plak nak masak apa..kalo x masak pun x pe coz sambal tempoyak ikan bilis petai banyak lagi tu. Sambal tu leh tahan lama..2-3 minggu leh tahan kalo simpan dalam peti. Hehe ye laa..tokey sambal hitam pun takkan la nak telan sambal hitam hari2 hahhah..

Sambal tumis tempoyak ikan bilis petai..ni original pahang ekeke..

Alamak x de plak gambar gulai lemak nenas ngan ikan masin tu so upload la gambar kari ayam + sweet sour crab n tak lupa ulam petai n sambal tempoyak

Ni sambal tempoyak kulat sisir kata orang pahang..mkn ngan ikan goreng tepung yg hasben goreng wakakaka

Ni paling best..sambal tempoyak + petai..ni kwn sis siap msg bgtau 'ko jgn bercakap nnt mulut bau petai' hahahah


Love,
Sis
MINionlicious Enterprise
017-2061566

Post a Comment

0 Comments