Saturday, 30 April 2016

Belimbing buluh bahan asas sambal hitam pahang

Salam,

Ekekeke..hari ni rajin plak sis nak update blog yer..bukan apa,hari ni hari cuti sis sebab badan kurang sihat so sis amik cuti memasak tp still bekerja secara online. Ni sambil2 tengok berita ni tetibe rajin la plak nak update blog lagi hari ni..Kali ni nak cte pasal belimbing buluh.

Heee..ramai yang konpius and tanya sis kalo betul bahan asas sambal hitam pahang ni belimbing nape sambal ni hitam sedangkan belimbing kan kaler hijau. Heee kalo tak silap dlm entry sis sebelum ni sis dah terangkan so x mo terangkan panjang2 lg nanti u ollsss bosan plak so please refer entry sebelum ni ye..kali ni sis lebih kepada nak tunjuk gambar jeeee...heeee.

Bagi yang tak kenal belimbing buluh..ha..ni la dia

Ekeke ni anak pokok belimbing buluh, saja tanam dlm pasu dulu nanti baru pindahkan (abaikan taman yg bersepah tu..wakakak)


Ha..ni la rupanya belimbing buluh yang di rebus seharian..dari hijau bertukar hitam. that's why la sambal ni kaler hitam & di namakan sambal hitam pahang

Huhuhu..stock semakin sikit dah..kena amik stock lagi ni

No comments:

Post a Comment